Vochtwering-header

Klik voor vakman in de regio

Gevolgen vochtoverlast

Wanneer je niet voldoende aandacht besteedt aan vochtbestrijding om het vocht in je huis tegen te gaan, kan dat een paar serieuze maar ook ernstige gevolgen hebben. Denk hierbij niet alleen aan schade in of rond je huis, maar ook verslechtering van je gezondheid en een torenhoge energierekening door vochtoverlast. WNL Vochtbestrijding legt je verder uit waarom het de moeite waard is om elke vorm van vochtproblemen tegen te gaan.

Gezondheid

Naast dat de woning gevaar oploopt met vochtoverlast, heeft het op den duur ook gevolgen voor de gezondheid. Dit komt omdat het menselijk lichaam het beste functioneert bij een zekere hoeveelheid vocht in de lucht. Wanneer dit hoger is dan normaal, word je minder immuun en bestaat de kans om last te krijgen van allergieën. Zo bestaat er door vochtoverlast een grote kans op benauwdheid of verergering van luchtwegklachten en allergieën.

Review van: Mevr. Haring
Ontvangen op: 30.05.2024

Toen het behang van onze muren kwam, raakten we toch wel in paniek. Gelukkig was daar de vakman van WNL-vochtwering die gelijk zijn mouwen opstroopte en de oplossing wist. Hij was erg transparant in zijn werk. Het dure behang was gelukkig niet kapot waardoor hij het kon herstellen…

N.a.v een opdracht uit Veenendaal

Review van: Dhr. Kok
Ontvangen op: 29.05.2024

Zeer professioneel en vakkundig advies. Enorm tevreden over zoveel klantvriendelijkheid en de adviezen die er zijn gegeven ten aanzien van het vochtprobleem. Het probleem blijkt in de kruipruimte te zitten en komt van binnenuit. De oplossing van het optrekkend vocht gaan we op…

N.a.v een opdracht uit Hoogeveen

Schimmels

Vochtoverlast is niet iets wat alleen in het plaatje past van een oude woning. Ook bij relatief nieuwe woningen of nieuwbouwwoningen loop je kans om schimmelgroei aan te treffen op bijvoorbeeld de muren. Een woning bevat altijd bouwvocht door bouwmaterialen. Wanneer er te snel een robuuste vloer is gelegd of slechte of geen mogelijkheid is voor ventilatie in de woning heeft dit een negatief gevolg.

Schade in de woning

Je woning is jouw thuisbasis. Dan zou het zonde en zeer vervelend zijn wanneer je woonruimte beschadigd raakt door vocht. Beschimmelde muren, ongedierte en vochtige vloeren is slechts een greep uit het kwaad dat overmatig vocht in huis aan kan richten. Het kan zelfs zo ver gaan dat door het vochtoverlast ook je meubelen en instrumenten beschimmeld raken.

Ongedierte

Vochtoverlast heeft de eigenschap om bepaalde soorten ongedierte aan te trekken. Ratten zijn dol op vocht, maar denk ook aan kleiner ongedierte zoals houttoren, ringwormen en zilvervisjes. Je hoeft zelf niet bang te zijn voor zilvervisjes, ze doen jou niets. Maar ze richten zeker wel schade aan in jouw woning en aan jouw bezittingen. Zo zijn ze dol op papier en behang, maar lusten ze ook prima een hapje van het brood in de voorraadkast. Zilvervisjes verstoppen zich achter de plinten of onder de vloer in je huiskamer om zich voort te planten, daarom heb je niet altijd gelijk door dat deze insecten zich hebben genesteld in jouw woning.

Energierekening

Door vochtoverlast kan je huis kil en koud aan blijven voelen, zelfs als je de verwarming hoog hebt gezet. Hierdoor blijf je stoken en dat zie je niet ten goede terug op je energierekening. Goede isolatie van je woning kan je helpen om deze warmte te behouden, maar het is ook zeker de moeite waard om te kijken op welke punten je vochtproblemen nog meer kunt voorkomen. Zo blijft je energierekening niet alleen laag, maar krijg jij in de woning zelf geen schade door vocht en blijven gezondheidsklachten als benauwdheid en eczeem uit.

Vochtoverlast? Neem contact op met WNL Vochtwering

Is er sprake van één of meerdere bovenstaande punten door vochtoverlast? Neem dan snel contact met ons op. Vul het contactformulier in en wij sturen je zo spoedig mogelijk één of meerdere offertes toe.

Zo heb jij binnen mum van tijd geen last meer van de nare gevolgen van vochtoverlast. Daarnaast geven onze experts van WNL Vochtwering je gelijk tips voor vochtbestrijding in de toekomst.