Vochtwering-header

Klik voor vakman in de regio

Gevolgen vochtoverlast

Wanneer je niet voldoende aandacht besteedt aan vochtbestrijding om het vocht in je huis tegen te gaan, kan dat een paar serieuze maar ook ernstige gevolgen hebben. Denk hierbij niet alleen aan schade in of rond je huis, maar ook verslechtering van je gezondheid en een torenhoge energierekening door vochtoverlast. WNL Vochtbestrijding legt je verder uit waarom het de moeite waard is om elke vorm van vochtproblemen tegen te gaan.

Gezondheid

Naast dat de woning gevaar oploopt met vochtoverlast, heeft het op den duur ook gevolgen voor de gezondheid. Dit komt omdat het menselijk lichaam het beste functioneert bij een zekere hoeveelheid vocht in de lucht. Wanneer dit hoger is dan normaal, word je minder immuun en bestaat de kans om last te krijgen van allergieën. Zo bestaat er door vochtoverlast een grote kans op benauwdheid of verergering van luchtwegklachten en allergieën.

Review van: Mevr. Lambers
Ontvangen op: 29.02.2024

Na het eerste contact met WNL kregen wij een goed gevoel. De afspraken waren helder en zijn keurig nagekomen. Ik was bang dat de werkzaamheden veel rotzooi zou geven maar het is netjes achter gelaten. Ik ben zeer tevreden. Een aanrader. Wij kunnen deze partij van harte aanbevelen!

N.a.v een opdracht uit Zwijndrecht

Review van: Dhr. Bartels
Ontvangen op: 28.02.2024

Ik wist even niet wat te doen toen er overmatig vocht in huis werd geconstateerd. Enorm vervelend, want het kan heftige schade geven. Ik ben gaan zoeken naar een vochtbestrijder in mijn regio en kwam uit bij WNL-vochtwering. Hardnekkige schimmelvlekken heb ik door een expert uit…

N.a.v een opdracht uit Gorinchem

Schimmels

Vochtoverlast is niet iets wat alleen in het plaatje past van een oude woning. Ook bij relatief nieuwe woningen of nieuwbouwwoningen loop je kans om schimmelgroei aan te treffen op bijvoorbeeld de muren. Een woning bevat altijd bouwvocht door bouwmaterialen. Wanneer er te snel een robuuste vloer is gelegd of slechte of geen mogelijkheid is voor ventilatie in de woning heeft dit een negatief gevolg.

Schade in de woning

Je woning is jouw thuisbasis. Dan zou het zonde en zeer vervelend zijn wanneer je woonruimte beschadigd raakt door vocht. Beschimmelde muren, ongedierte en vochtige vloeren is slechts een greep uit het kwaad dat overmatig vocht in huis aan kan richten. Het kan zelfs zo ver gaan dat door het vochtoverlast ook je meubelen en instrumenten beschimmeld raken.

Ongedierte

Vochtoverlast heeft de eigenschap om bepaalde soorten ongedierte aan te trekken. Ratten zijn dol op vocht, maar denk ook aan kleiner ongedierte zoals houttoren, ringwormen en zilvervisjes. Je hoeft zelf niet bang te zijn voor zilvervisjes, ze doen jou niets. Maar ze richten zeker wel schade aan in jouw woning en aan jouw bezittingen. Zo zijn ze dol op papier en behang, maar lusten ze ook prima een hapje van het brood in de voorraadkast. Zilvervisjes verstoppen zich achter de plinten of onder de vloer in je huiskamer om zich voort te planten, daarom heb je niet altijd gelijk door dat deze insecten zich hebben genesteld in jouw woning.

Energierekening

Door vochtoverlast kan je huis kil en koud aan blijven voelen, zelfs als je de verwarming hoog hebt gezet. Hierdoor blijf je stoken en dat zie je niet ten goede terug op je energierekening. Goede isolatie van je woning kan je helpen om deze warmte te behouden, maar het is ook zeker de moeite waard om te kijken op welke punten je vochtproblemen nog meer kunt voorkomen. Zo blijft je energierekening niet alleen laag, maar krijg jij in de woning zelf geen schade door vocht en blijven gezondheidsklachten als benauwdheid en eczeem uit.

Vochtoverlast? Neem contact op met WNL Vochtwering

Is er sprake van één of meerdere bovenstaande punten door vochtoverlast? Neem dan snel contact met ons op. Vul het contactformulier in en wij sturen je zo spoedig mogelijk één of meerdere offertes toe.

Zo heb jij binnen mum van tijd geen last meer van de nare gevolgen van vochtoverlast. Daarnaast geven onze experts van WNL Vochtwering je gelijk tips voor vochtbestrijding in de toekomst.