Vochtwering-header

Klik voor vakman in de regio

Vocht in huis, een rondje door je woning

Je merkt er vaak niet veel van, maar in het dagelijks leven word je omringd door vocht in huis. Het begint ’s ochtends al bij het condens op de ramen in je slaapkamer en na die uitgebreide warme douche om lekker wakker te worden. Wij leggen je uit welke vormen je nog meer in en om je huis tegen kan komen. En natuurlijk helpt WNL Vochtwering je graag om het vocht in huis tegen te gaan.

Slaapkamer

Dagelijks breng je een flink aantal uren door in deze ruimte. Wanneer je deze ruimte niet goed ventileert, of geen mogelijkheid hebt tot ventilatie zou je wel eens last kunnen krijgen van condensatievocht. Dit vocht komt voor op ramen of vlak daaronder in kleine plassen. Op den duur beschadigt niet alleen de slaapkamer zelf, denk aan schimmel op de muren en vloeren, maar is dit ook zeker niet bevorderlijk voor je gezondheid.

Laat de slaapkamer een oase van rust zijn in plaats van een bron van schimmels en ventileer deze ruimte voldoende. Zeker als je hier ook je was laat drogen.

Review van: Mevr. Schenkel
Ontvangen op: 21.07.2024

Zeer professioneel en vakkundig advies. Enorm tevreden over zoveel klantvriendelijkheid en de adviezen die er zijn gegeven ten aanzien van het vochtprobleem. Het probleem blijkt in de kruipruimte te zitten en komt van binnenuit. De oplossing van het optrekkend vocht gaan we op…

N.a.v een opdracht uit Moerkapelle

Review van: Dhr. Koeman
Ontvangen op: 20.07.2024

Toen het behang van onze muren kwam, raakten we toch wel in paniek. Gelukkig was daar de vakman van WNL-vochtwering die gelijk zijn mouwen opstroopte en de oplossing wist. Hij was erg transparant in zijn werk. Het dure behang was gelukkig niet kapot waardoor hij het kon herstellen…

N.a.v een opdracht uit Westervoort

Badkamer

Heerlijk om de dag te beginnen met een warme douche, of fijn om in een warm bad te gaan zitten na een drukke werkdag. Door het warme water krijg je al snel condens op de muren en de wanden van je douchecabine. Als je de verwarming in de badkamer ook nog eens aan hebt staan, is deze ruimte een grote bron van vocht in huis. Haal daarom na het douchen het ergste vocht van de muren met een trekker en ventileer zoveel mogelijk. Ga ook na of de kitvoegen van je badkamer nog in goede staat zijn.

Keuken

Na het bereiden van een warme maaltijd blijft vaak niet alleen de geur van het eten een tijdje in de keuken hangen, maar ook het vocht dat vrijkomt tijdens het koken. In dit geval is het belangrijk om goed te ventileren tijdens en na het bereiden van de maaltijd. Je kunt tijdens het koken de afzuigkap alvast op de hoogste stand zetten en de deksels zoveel mogelijk op de pannen houden.

Woonkamer

Gezellig samen met je gezin een avondje televisie kijken, een filmmarathon houden met je vrienden of uitgebreid dineren met je schoonouders. Kortom: de woonkamer is een ruimte waar je een groot gedeelte van de dag bent. Dan is het ook belangrijk om niet te vergeten dat ook deze ruimte een grote bron kan zijn van al het vocht in huis. Een mens produceert zelf minstens één liter vocht per dag. Daarnaast kan bijvoorbeeld een aquarium ook bijdragen aan een hogere luchtvochtigheid. Als je een groot deel van de dag doorbrengt in deze ruimte of de huiskamer vol hebt zitten met bezoek, is het zeker aan te raden om een raam open te zetten of de mechanische ventilatie op de hoogste stand te laten draaien. Heb je deze mogelijkheid niet? Zet dan een vochtvreter neer.

Kelder

Je komt niet zo vaak in deze ruimte als bijvoorbeeld je huiskamer. Hierdoor ben je misschien minder alert op de staat van deze ruimte, maar het is zeker de moeite waard om deze toch in de gaten te houden. Vraag je je af waar al het vocht in huis toch vandaan komt? Dan zou het wel eens de kelder kunnen zijn. Deze ruimte is namelijk de basis van je woning. Het vocht in de kelder kan opstijgen naar de rest van je woning en zo de bron zijn van al het vocht in huis.

Zolder

Of je de zolder nou gebruikt als slaapkamer of opslagruimte, vochtproblemen in deze ruimte kun je zeker niet gebruiken. Op een zolder kun je last krijgen van de zogeheten koudebruggen. Door de kou van het dak en de warmte van de zolder, kan je last krijgen van vocht door de onderdelen die in verbinding staan met zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan kozijnen, ramen en deuren . Check altijd de isolatie, ga na of er lekkages zijn en vervang eventueel het zolderraam voor een exemplaar met dubbel glas.

Vocht in huis? Neem contact op met WNL Vochtwering

Heb je één of meer van bovenstaande problemen aangetroffen in jouw woning? Neem dan contact op met WNL Vochtwering. Onze experts staan binnen korte tijd voor jouw deur om al het vocht tegen te gaan. Tevens geven zij je advies en informatie om deze problemen in de toekomst te voorkomen.