Vochtwering-header

Klik voor vakman in de regio

Vochtproblemen herkennen en voorkomen

Wanneer je last krijgt van gezondheidsklachten en schade in je woning door vochtoverlast, is het eigenlijk al te laat. Hoewel het bij WNL Vochtwering ons werk is om jou te helpen bij vochtbestrijding, is voorkomen beter dan genezen. Hierbij geven we jou tips voor vochtbestrijding en hoe je vocht kunt herkennen om zo de problemen voor te zijn.

Zo herken jij vochtproblemen in jouw woning

Vaak herken je vocht in je woning pas wanneer dit in grote mate aanwezig is en schade heeft aangericht. Wacht niet tot het te laat is en herken de tekenen van vochtoverlast in jouw huis of kantoor.
Blijf alert op de volgende punten:

  • continue of langdurig condens op de ramen
  • vochtige plekken op de muren en bij de plinten
  • slijtage op de muren in de vorm van bladderende verf, loslatend behang of schimmelplekken
  • regenwater aan de binnenkant van jouw woning na een regenbui
  • je woning blijft koud aanvoelen, ook al staat je verwarming steeds op de maximale stand

Review van: Mevr. Huijs
Ontvangen op: 27.03.2023

Snelle en duidelijke reactie na het aanvragen van een offerte. De vakman van WNL-vochtwering werkt erg netjes en schoon. Nu een paar maanden wachten en hopen dat resultaat er mag zijn. Over 8 maanden een controle om het vocht gehalte te controleren. Voor nu zijn wij erg tevreden over…

N.a.v een opdracht uit Oosterwolde

Review van: Dhr. Jaceps
Ontvangen op: 26.03.2023

Ik ben erg te spreken over de werkzaamheden. Er kwam een expert langs met een professioneel en duidelijk verhaal en een goede oplossing. Vervolgens kregen we een scherpe offerte en konden we vrij snel de opdracht inplannen. De uitvoering is helemaal binnen planning gegaan en daarbij is…

N.a.v een opdracht uit Heiloo

Voorkom vochtproblemen in jouw woning

WNL Vochtwering helpt je graag om jouw woningruimte vrij te houden van vochtproblemen. Daarnaast kan je zelf door kleine aanpassingen al een hoop vochtoverlast voorkomen.

  • Goed ventileren

Ventileer optimaal in je hele leefruimte om vochtproblemen te voorkomen. Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt die zich al te graag bemoeien met een open raam, is het niet altijd een optie om deze even open te zetten zonder toezicht. Plaats een rooster boven het glas, in een kozijn, of op een gevel, zodat er altijd een natuurlijke ventilatie is.

Dit is zeker een must als er geen raam aanwezig is in jouw badkamer. Zo kan de condens naar buiten en de frisse lucht naar binnen na een warme douche. Is een rooster geen optie bij vochtproblemen? Kijk dan of mechanische ventilatie dit wel is. Dit systeem is niet alleen energiezuinig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Door middel van een schakelaar bedien jij de ventilatie in jouw woonruimte. Ook is het de moeite waard om bij vochtproblemen in huis airconditioning te overwegen.

Een airco wordt ook wel gezien als dé alles-in-1-oplossing, dit systeem voorkomt niet alleen condensatievocht maar brengt tevens verkoeling tijdens de zomer en verwarmt tijdens de koude wintermaanden.

  • Lekkages afdichten

Ga alle ruimtes in je woning langs en bekijk kritisch of alles goed geïsoleerd is en of er geen verborgen lekkages zijn. Vergeet hierbij ook niet de kruipruimte van jouw woning. Doordat je niet dagelijks in deze ruimte komt, merk je minder gauw iets van de rottingsprocessen, schimmels en andere gevolgen die lekkage met zich mee kunnen brengen. Zorg daarom voor voldoende kelderafdichting en isolatie van deze ruimte. Zo voorkom je optrekkend vocht en andere vochtproblemen in je hele woning. Vergeet tijdens je speurtocht tegen alle vochtproblemen in je woning ook niet om te kijken naar eventuele lekkages in leidingen achter massieve meubelen en meterkasten en let ook op lekkende kranen.

  • Haal binnen naar buiten

Heb je geen droger? Laat de zon zich vandaag zien? Hang dan de was buiten op. Dit is namelijk een grote bron van vocht en vochtproblemen, zeker als je weinig tot geen mogelijkheden hebt voor ventilatie in jouw woning.

WNL Vochtwering, dé oplossing voor al jouw vochtproblemen

Onze experts helpen je graag om alle vochtproblemen in en rond jouw huis tegen te gaan. Vul het contactformulier in en ontvang binnen korte tijd meerdere offertes.