Vochtwering-header

Klik voor vakman in de regio

Vochtproblemen herkennen en voorkomen

Wanneer je last krijgt van gezondheidsklachten en schade in je woning door vochtoverlast, is het eigenlijk al te laat. Hoewel het bij WNL Vochtwering ons werk is om jou te helpen bij vochtbestrijding, is voorkomen beter dan genezen. Hierbij geven we jou tips voor vochtbestrijding en hoe je vocht kunt herkennen om zo de problemen voor te zijn.

Zo herken jij vochtproblemen in jouw woning

Vaak herken je vocht in je woning pas wanneer dit in grote mate aanwezig is en schade heeft aangericht. Wacht niet tot het te laat is en herken de tekenen van vochtoverlast in jouw huis of kantoor.
Blijf alert op de volgende punten:

  • continue of langdurig condens op de ramen
  • vochtige plekken op de muren en bij de plinten
  • slijtage op de muren in de vorm van bladderende verf, loslatend behang of schimmelplekken
  • regenwater aan de binnenkant van jouw woning na een regenbui
  • je woning blijft koud aanvoelen, ook al staat je verwarming steeds op de maximale stand

Review van: Mevr. Weijters
Ontvangen op: 23.04.2024

Toen het behang van onze muren kwam, raakten we toch wel in paniek. Gelukkig was daar de vakman van WNL-vochtwering die gelijk zijn mouwen opstroopte en de oplossing wist. Hij was erg transparant in zijn werk. Het dure behang was gelukkig niet kapot waardoor hij het kon herstellen…

N.a.v een opdracht uit Echt

Review van: Dhr. Bronder
Ontvangen op: 22.04.2024

De muren in onze bijkeuken zijn altijd zo erg vochtig geweest. Tijdens de grote schoonmaak kwam ik tot de ontdekking dat er optrekkend vocht was ontstaan op de muren. Om dit grondig tegen te gaan heb ik hulp gezocht van een expert van WNL-vochtwering. Zij brachten mij in contact me de juiste...

N.a.v een opdracht uit Ulft

Voorkom vochtproblemen in jouw woning

WNL Vochtwering helpt je graag om jouw woningruimte vrij te houden van vochtproblemen. Daarnaast kan je zelf door kleine aanpassingen al een hoop vochtoverlast voorkomen.

  • Goed ventileren

Ventileer optimaal in je hele leefruimte om vochtproblemen te voorkomen. Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt die zich al te graag bemoeien met een open raam, is het niet altijd een optie om deze even open te zetten zonder toezicht. Plaats een rooster boven het glas, in een kozijn, of op een gevel, zodat er altijd een natuurlijke ventilatie is.

Dit is zeker een must als er geen raam aanwezig is in jouw badkamer. Zo kan de condens naar buiten en de frisse lucht naar binnen na een warme douche. Is een rooster geen optie bij vochtproblemen? Kijk dan of mechanische ventilatie dit wel is. Dit systeem is niet alleen energiezuinig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Door middel van een schakelaar bedien jij de ventilatie in jouw woonruimte. Ook is het de moeite waard om bij vochtproblemen in huis airconditioning te overwegen.

Een airco wordt ook wel gezien als dé alles-in-1-oplossing, dit systeem voorkomt niet alleen condensatievocht maar brengt tevens verkoeling tijdens de zomer en verwarmt tijdens de koude wintermaanden.

  • Lekkages afdichten

Ga alle ruimtes in je woning langs en bekijk kritisch of alles goed geïsoleerd is en of er geen verborgen lekkages zijn. Vergeet hierbij ook niet de kruipruimte van jouw woning. Doordat je niet dagelijks in deze ruimte komt, merk je minder gauw iets van de rottingsprocessen, schimmels en andere gevolgen die lekkage met zich mee kunnen brengen. Zorg daarom voor voldoende kelderafdichting en isolatie van deze ruimte. Zo voorkom je optrekkend vocht en andere vochtproblemen in je hele woning. Vergeet tijdens je speurtocht tegen alle vochtproblemen in je woning ook niet om te kijken naar eventuele lekkages in leidingen achter massieve meubelen en meterkasten en let ook op lekkende kranen.

  • Haal binnen naar buiten

Heb je geen droger? Laat de zon zich vandaag zien? Hang dan de was buiten op. Dit is namelijk een grote bron van vocht en vochtproblemen, zeker als je weinig tot geen mogelijkheden hebt voor ventilatie in jouw woning.

WNL Vochtwering, dé oplossing voor al jouw vochtproblemen

Onze experts helpen je graag om alle vochtproblemen in en rond jouw huis tegen te gaan. Vul het contactformulier in en ontvang binnen korte tijd meerdere offertes.